Drakenboot Festival Apeldoorn 2012

Vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli 2012 vindt in Apeldoorn het Grolsch Drakenboot Festival plaats (2013: klik hier), met drakenbootraces, maar daarnaast muziek en allerlei activiteiten aan de kanaaloevers van de stad. Voor het vierde jaar op rij opent het feestweekend met ‘Drakenboot in Concert’ op het voormalig Bakkenesterrein, met Alain Clark en Di-Rect. Alleen voor dit concert zijn tickets nodig. Op zaterdag en zondag zijn de drakenbootraces.

 

Saillant detail: dit jaar is het volgens de Chinese dierenriem het Jaar van de Draak Volgens de eeuwenoude Chinese traditie strijden tal van teams in echte drakenboten om de titels. Aangevoerd door luid tromgeroffel en aangemoedigd door het publiek aan de kant, peddelen de teams zich naar de finish. Zaterdag strijden Apeldoornse bedrijven tegen elkaar, de dag erop de buurten en sportverenigingen van de stad. Daarnaast is er braderie, een Kinderdorp, straattheater, een culturele markt en volop catering. Net als tijdens voorgaande edities zetten de DJ’s van 90’s GLOW zaterdagavond de Lowlands Grolschtent op zijn kop.

Lees ook:Drakenboot Festival Apeldoorn
Lees ook:Drakenbootfestival Apeldoorn
Lees ook:Een draak van een festival strijkt neer in Rotterdam: eerste Drakenboot Festival aan de Kralingse Plas
Lees ook:Tiende Drakenbootfestival Apeldoorn
Lees ook:Grolsch Drakenbootfestival Apeldoorn 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>