Eurosonic Noorderslag 2013

Woensdag 9 tot en met zaterdag 12 januari 2013 is de stad Groningen opnieuw het Mekka van de popmuziek, tijdens de 27e editie van  EuroSonic Noorderslag (2014: klik hier). Wat ooit begon als festival voor stadsbewoners, groeide uit tot Europa’s belangrijkste muziekfestival, met twee festivals, een conferentie en de meest actuele en veelbelovende acts. Het festival speelt zich af op verschillende locaties in de binnenstad en rond het voormalige Ciboga-terrrein. Overdag is voor professionals, ‘s avonds zijn er in zo’n dertig zalen concerten.

Wie geen kaartje wist te bemachtigen, kan terecht bij gratis side events, zoals donderdag en vrijdag terecht bij Eurosonic Air op de Grote Markt. Woensdag-, donderdag- en vrijdagavond staan in het teken van nieuw Europees talent: veelbelovend in eigen land, maar vaak nog onbekend buiten hun landsgrenzen. Zaterdagavond vindt Noorderslag plaats: de belangrijkste staalkaart van de Nederlandse popmuziek. Ieder jaar treden de nieuwe en beste Nederlandse artiesten op in De Oosterpoort, variërend van snoeihard tot intiem. De dag erop treden een aantal artiesten van Noorderslag op tijdens Afterslag in Apeldoorn De conferentie is hét businessplatform voor de Europese muziekmarkt. Traditiegetrouw worden tijdens Eurosonic Noorderslag prijzen uitgereikt: de  EBBA Awards zijn live op Youtube te volgen. Wie geen ticket wist te bemachtigen: radio en tv besteden volop aandacht aan het festival en in de stad zijn verschillende gratis side-events.

Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2012 Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2015 in Groningen
Lees ook:Woensdag 13 januari begint dertigste editie Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Groningen: Eurosonic Noorderslag 2018
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2017: woensdag 11 t/m zaterdag 14 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>