NK Marathonschaatsen in Dronten gaat door

220px-Map_-_NL_-_Zeewolde_(2009).svg[1]Het KPN Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen in Dronten gaat zondag 5 januari gewoon door. Sjoerd Huisman, Nederlands kampioen op natuurijs in 2009, overleed in de nacht van zondag op maandag onverwacht door een hartstilstand. Hij werd 27 jaar. De schaatsbond KNSB heeft in overleg met zijn familie besloten dat het NK niet zal worden gecanceld.

Ze zijn ervan overtuigd dat het de wens van Sjoerd zelf zou zijn geweest dat zijn vrienden en collega’s op het ijs met elkaar strijden. Het evenement wordt wel aangepast. De wedstrijden beginnen met een minuut stilte en er worden een aantal korte toespraken gehouden. Bij de mannen wordt de titelstrijd voorafgegaan door een ereronde van zijn ploeggenoten van het Radson-Elco-Jinstal team. Programma: zie website. Vrijdag 3 januari houdt de IJsbaan Westfries in Hoorn een herdenkingsdienst voor Huisman, om 18.00 uur op de kunstijsbaan. De schaatser wordt zaterdag in besloten kring gecremeerd.

Lees ook:Bijeenkomsten in Nederland rondom terreuraanslagen Parijs
Lees ook:Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam
Lees ook:Herdenking Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn
Lees ook:EK Zoetwatervissen 2016 in Almere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>