Bijeenkomsten in Nederland rondom terreuraanslagen Parijs

In Nederland is op verschillende plekken stilgestaan bij de bloedige aanslagen vrijdag in Parijs. Een aantal gebouwen werd uitgelicht in de kleuren van de Franse vlag, blauw-wit-rood, zoals de Dom in Utrecht, het Paleis op de Dam in Amsterdam en de Erasmusbrug in Rotterdam. In Amsterdam vond zondagmiddag een wandeling door de wijk De Pijp plaats, georganiseerd  door Amsterdamse synagogen en moskeeën. Die wandeling was al gepland, maar heeft nu een ander karakter; de burgemeester loopt mee.

Bij de Zevenheuvelelloop in Nijmegen – met ruim 30.000 deelnemers zondag een van de grootste evenementen in het land – werd voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden. In Groningen begon op de Grote Markt om 18.00 uur een herdenkingsbijeenkomst. In het hele land deden kerken de deuren open om te herdenken. Zaterdagavond kwamen mensen op verschillende plekken bijeen om een wake te houden, kaarsjes te branden, bloemen neer te leggen (zoals bij de Franse ambassade in Den Haag en het Franse consulaat/Maison Descartes in Amsterdam) en het Franse volkslied te zingen. Meerdere poppodia hielden zaterdagavond een minuut stilte voor het concert begon. Maandag wordt in heel Europa om 12.00 uur een minuut stilte gehouden.

Lees ook:Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn
Lees ook:Quatorze Juillet à Maastricht 2010
Lees ook:Herdenking Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenkingsactiviteiten dag van nationale rouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>