Herdenking Pim Fortuyn

Dinsdag 6 mei wordt voor de moord op Pim Fortuyn herdacht. De politicus werd op 6 mei 2002 vermoord in Mediapark Hilversum. Stichting Beeld van Pim en Vrienden van Pim Fortuyn organiseren herdenkingen in Rotterdam, bij zijn graf in Driehuis en op de plek van de moord in het Mediapark. Vanuit Rotterdam vertrekt ‘s ochtends een bus naar Begraafplaats Westerveld in Driehuis en het Mediapark in Hilversum. Om 17.15 uur begint op het G.W. Burgerplein een stille tocht naar het standbeeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat.

Tijdens de tocht wordt 1 minuut stilte gehouden voor het stadhuis.  Om 17.45 uur komt e stille tocht aan het het standbeeld aan de Pim Fortuynplaats. Om 18.06 uur – het moment van de moord – wordt een minuut stilte gehouden. Daarna zijn er sprekers en volgt de bloemlegging. Voor nabestaanden is de herdenking dit keer extra beladen, nu de moordenaar van Fortuyn, Volkert van de G, een paar dagen geleden de gevangenis mocht verlaten, nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten.

Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn, 15 jaar geleden
Lees ook:Herdenkingsactiviteiten dag van nationale rouw
Lees ook:Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam
Lees ook:Herdenking Bijlmerramp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>