Herdenking moord op Pim Fortuyn

Maandag 6 mei 2013 wordt voor de moord op Pim Fortuyn herdacht (2014: klik hier). De politicus werd op 6 mei 2002 vermoord in Mediapark Hilversum. Stichting Beeld van Pim en Vrienden van Pim Fortuyn organiseren herdenkingen in Rotterdam, bij zijn graf in Driehuis en op de plek van de moord in het Mediapark. Vanuit Rotterdam vertrekt maandagochtend een bus naar Driehuis; daar wordt om 11.30 uur het graf bezocht, met sprekers en een bloemlegging.

Daarna reist het gezelschap door naar Hilversum en legt om 14.30 uur bloemen op de plek van de moord. Ook zullen er een aantal sprekers zijn. Rond 15.30 uur vertrekt de bus naar Rotterdam. Om 17.15 uur begint op het G.W. Burgerplein een stille tocht naar het standbeeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat. Onderweg wordt voor het Rotterdamse stadhuis een minuut stilte gehouden. Bij het standbeeld wordt om 18.06 uur – het moment van de moord – een minuut stilte gehouden. Daarna zijn er sprekers en volgt de bloemlegging. Vorig jaar, toen het tien jaar geleden was dat de politicus was vermoord, kwamen honderden mensen naar een herdenkingsdienst in Rotterdam.

Lees ook:Herdenking Pim Fortuyn
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn, 15 jaar geleden
Lees ook:Herdenking moord op Pim Fortuyn
Lees ook:Bijeenkomsten in Nederland rondom terreuraanslagen Parijs
Lees ook:Minuut stilte en Stille tocht vliegramp MH17 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>