Wereldhavendagen Rotterdam 2011

Vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2011 staat Rotterdam in het teken van de 34e editie van de Wereldhavendagen (editie 2013: klik hier): dan schittert de haven in al zijn glorie, met scheepsbezichtigingen, excursies, nautische demonstraties, muziek en vuurwerk. Thema dit jaar is: ‘De haven smaakt naar meer’, met  extra aandacht voor culinaire zaken en 100 jaar Chinezen in Nederland. Het festijn is voor iedereen die houdt van schepen, havens en maritieme avonturen, met havenspektakel, presentaties op de kades, een carrièreplein, kindervertier en minireisjes per boot, bus, trein of vliegtuig.

 

De Maas is het podium voor nautische demonstraties, te zien vanaf de Erasmusbrug en de tribune aan de Holland Amerikakade (Wilhelminapier). Vrijdagmiddag begint om 14.00 uur het openingsprogramma. Drie dagen trekt de World Port Parade over de rivier. Zaterdagmiddag begint om 13.00 uur de jaarlijkse Maasrace, een 16 kilometer lange sloepenrace. Zaterdagavond is er vanaf 20.30 uur een avondprogramma op de Maas, met dans, muziek en een lichtshow op het water en Waylon als hoofdact, begeleid door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine en afsluitend een Chinese vuurwerkshow. Zondagmiddag begint om 12.10 uur de Drakenbootrace en om 15.05 uur de Motorsloepenparade, beiden vanaf de Holland Amerikakade. Iedere dag nemen alle schepen op het water afscheid door de hoorn te blazen en water te spuiten.

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2010
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2012
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>