Wereldhavendagen Rotterdam 2013

Vrijdag 6 tot en met zondag 8 september 2013 vinden in Rotterdam voor de 35e keer de Wereldhavendagen plaats, met een indrukwekkend programma voor jong en oud (2014: klik hier). Dit jaar staat in het teken van Nederland-Ruslandjaar en de eeuwenoude betrekkingen tussen de havenstad en Rusland. Het thema is daarom: ‘Van Wolga tot Maas’. De samenwerking met het Gergiev Festival van het Rotterdam Philharmisch Orkest voegt dar nog wat aan toe: dat wordt donderdag 5 september door prinses Beatrix geopend en staat in het teken van Russische componisten. Er zou een Russische marineschip naar de haven komen, maar dat gaat zonder opgaaf van redenen niet door. Het Ruslandthema komt er overigens niet door in de problemen.

De Wereldhavendagen draaien niet alleen om zeeschepen, immense kranen en ander havenmateriaal, maar ook om sport (zoals de Maasrace op zaterdag), kindervertier en cultuur, zoals het Gergiev Festival, een internationaal Shantykoor Festival, een opera over Tsaar Peter, Fabrique Mozaique, de Nacht van de Kaap, dans, films en muzikaal vertier. Een van de hoogtepunten is de avondshow op zaterdag, met vanaf 21.00 uur een nautische parade over de Nieuwe Maas, opgeluisterd door een bijzonder ‘Waterconcert’ met onder meer Thomas Berge en Charly Luske en als afsluiting rond 22.40 uur vuurwerk. Het evenemententerrein op en rond de Maas is gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag tot 23.00 uur. Voor excursies in de haven worden tickets verkocht. Op het Schouwburgplein staat het Wereldhaventerras, met zaterdag-en zondagmiddag een speciaal programma.

 

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2012
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wereldhavendagen Rotterdam 2013

  1. Anoniem

    Welke zangers en zangeressen waren er nog meer zaterdagavond?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>