Wereldhavendagen Rotterdam 2014

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 september beleeft Rotterdam de 36e editie van de Wereldhavendagen, met een uitgebreid programma voor jong en oud (2015: klik hier). De Koninklijke Marine pronkt met haar gloednieuwe schip de Karel Doorman, dat op het havenfestijn officieel wordt overgedragen aan Defensie. Er komen in totaal zeven marineschepen naar Rotterdam. Thema dit jaar is ‘kleurrijke haven’. De marine haakt hierop in met ‘een kleurrijke haven, de marine voor ons rood-wit-blauw’.

De Wereldhavendagen draaien niet alleen om zeeschepen, immense kranen en indrukwekkende demonstraties op de Maas, maar ook om sport (zoals de sloeproeien Maasrace op zaterdag), kindervertier, architectuur en cultuur: een internationaal Shantykoor Festival, de Nacht van de Kaap, dans, films en muzikaal vertier. Een van de hoogtepunten is de avondshow op zaterdag, met vanaf 21.00 uur een nautische parade over de Nieuwe Maas, een concert van de Marinierskapel en en als afsluiting vuurwerk. Het evenemententerrein op en rond de Maas is gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag tot 23.00 uur.

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2013
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>