Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam

Vrijdag 4 tot en met zondag 6 september beleeft Rotterdam de 37e editie van de Wereldhavendagen (2016: klik hier). Thema dit jaar is ‘Droomhaven’. Wat in 1270 begon als droom – iets doen met de dam in de Rotte – groeide uit tot de grootste haven van Europa, met meer dan 180.000 arbeidsplaatsen (eenderde van het aantal inwoners van de stad) en een lengte van 40 kilometer. Naar verwachting opent burgemeester Aboutaleb donderdag de Wereldhavendagen, met alles op het gebied van water en schepen, muziek, spektakel op en langs het water en informatie over alles wat met de haven van Rotterdam te maken heeft.

Er is een uitgebreid programma voor jong en oud. De Wereldhavendagen draaien om zeeschepen, grote kranen en demonstraties op de Maas, maar ook om sport, kindervertier, muziek en cultuur. Een van de hoogtepunten is de avondshow vanaf 21.00 uur op zaterdag, met circus- en andere acts, een concert van het Korps Mariniers en afsluitend vuurwerk.  Zaterdag roeien historische marinesloeps over de Nieuwe Maas, onder het gebulder van saluutschoten. In het kader van de 350e verjaardag van het Korps Mariniers vindt de Dutch Marines Rowing Challenge plaats. Het Korps presenteert zich op de Parkkade. De Koninklijke Marine is present: met een Vloot- en Roadshow, het op één na grootste marineschip Zr.Ms Johan de Witt en een patouilleschip.  Het evenemententerrein op en rond de Maas is gratis te bezoeken en geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag tot 23.00 uur.

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2013
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>