Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september

Vrijdag 2 tot en met zondag 4 september vinden in Rotterdam voor de 38e keer de Wereldhavendagen plaats. Thema dit jaar is ‘The Smartest Port’. Wat in 1270 begon als een haventje bij de dam in de Rotte – groeide uit tot de grootste haven van Europa, zeker nadat de Nieuwe Waterweg tussen Rotterdam en de Noordzee werd aangelegd, met zo’n arbeidsplaatsen (eenderde van het aantal inwoners van de stad) en een lengte van 40 kilometer.

Zie ook: Eropuit in september en HISWA te Water

De Wereldhavendagen bieden alles op het gebied van water, de haven en schepen, muziek, spektakel op en langs het water en – in lijn met het thema – innovaties, van baanbrekende uitvindingen tot handige toepassingen. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud. De Wereldhavendagen draaien om zeeschepen en grote kranen en bieden kadepresentaties, demonstraties, bezichtigingen en excursies, maar ook kindervertier, muziek en cultuur. Een van de hoogtepunten is de avondshow vanaf 21.00 uur op zaterdag met afsluitend vuurwerk. Het evenemententerrein op en rond de Maas is gratis te bezoeken en geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag tot 23.00 uur. Voor excursies in de haven zijn tickets te koop. Tegelijkertijd vindt op en rond de Leuvehaven het 14e Internationale Shantyfestival Rotterdam plaats.

 

Lees ook:Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>