Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam

Vrijdag 1 tot en met zondag 3 september vindt in Rotterdam de 40e editie plaats van de  Wereldhavendagen. Thema dit jaar is ‘Werelds!’ Wat in 1270 begon als een haventje bij de dam in de Rotte – groeide uit tot de grootste haven van Europa, zeker nadat de Nieuwe Waterweg tussen Rotterdam en de Noordzee werd aangelegd, met een lengte van 40 kilometer.

Zie ookHISWA te Water

De Wereldhavendagen begonnen in 1978 als ééndaags evenement Maritiem ’78, dat uitgroeide tot het grootste jaarlijkse maritieme festival van Nederland, met overdrie dagen verspreid honderdduizenden bezoekers. Vooral op en langs de Nieuwe Waterweg met schepen en goederen van over de hele wereld. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud. De Wereldhavendagen draaien om zeeschepen en grote kranen en bieden kadepresentaties, demonstraties, bezichtigingen en excursies, maar ook kindervertier, muziek en cultuur. Een van de hoogtepunten is de avondshow om 21.00 uur op zaterdag met afsluitend vuurwerk. Het evenemententerrein op en rond de Maas is gratis te bezoeken en geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag tot 22.45 uur. Voor excursies in de haven zijn tickets te koop. Tegelijkertijd vindt op en rond de Leuvehaven het 15e Internationale Shantyfestival Rotterdam plaats

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>