Start Tour de France Rotterdam met voorpret en tourtocht

De 97e editie van de Tour de France start in Rotterdam: Le Gand Départ, met op zaterdag 3 juli de proloog door de stad van en naar het Zuidplein en zondag de eerste etappe naar Brussel. Ook  donderdag  en vrijdag blijft de Tour niet onopgemerkt. Donderdag start vanaf 09.30 uur de Grand Départ Toertocht op het plein voor voetbalstadion De Kuip.

 

De finish is  het evenemententerrein Zuiderpark bij Ahoy. Aanmelden: klik hier. Er zijn drie parcours uitgestippeld: van 40, 70 en 120 kilometer. ’s Avonds heeft de havenstad de coureurs en de ploegen welkom. Van 1 tot en met 4 juli zijn er zogenoemde Peoples Villages: plekken waar iedereen terecht kan voor ontspanning, activiteiten en vermaak. Het motto is New Energy: meer bewegen door te fietsen, aandacht voor sport, jongeren en gezondheid en extra aandacht voor het milieu. De Peoples Villages staan  op drie locaties: Willemsplein, Zuiderpark en Hoogvliet; overzicht: zie website. De toertocht sluit om 17.30 uur. Om 16.00 uur begint het voorprogramma van de ploegenpresentatie op het Willemsplein, twee uur later de daadwerkelijke presentatie.

 

Vanaf 20.00 uur zijn op het Willemsplein gratis optredens van onder andere Blöf, Candy Dulfer, Laura Fygi en DJ Ronald Molendijk. Rotterdam telt van 1 tot en met 4 juli twee festivallocaties; het Willemsplein (People Village Noord) en evenementenpark Zuiderpark (People Village Zuid). Vrijdag is vanaf 16.00 uur de kwartfinale Nederland-Brazilië op megaschermen te zien in ghet toerdorp in het Zuiderpark. wordt een vrouwentijdrit verreden op he taprcours waar een dag later de proloog wordt verreden; het idee kwam van onze nationale wielervedette Leontien van Moorsel.

Lees ook:Grand Départ Rotterdam start met tourtocht
Lees ook:Tour de France begint met proloog Rotterdam
Lees ook:Grand Départ Rotterdam – de proloog
Lees ook:Parkpop en Night at the Park in Zuiderpark Den Haag
Lees ook:Night at the Park en Parkpop in Zuiderpark Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>