Sylvestercross Soest

Op Oudejaarsdag wordt in Soest het jaar traditioneel  afgesloten met de Sylvestercross, dit jaar voor de 29e keer (editie 2011: klik hier). Door het unieke karakter van De Lange Duinen in Soest, met een uitdagend parcours door bos en  duin, is het voor deelnemers en toeschouwers een populair hardloopevenement.  Ruim 1500 prestatielopers en 1000 wedstrijdlopers weten de weg naar de Soester duinen te vinden. Sinds vorig jaar kunnen ook bedrijventeams meedoen. Naast de businessrun en de wedstrijden voor de jeugd en de wedstrijdatleten staat de Nederlandse top aan de start voor de prominentenrace. De prominentenloop voor dames start om 13.35 uur, die van de heren om 14.05 uur. Het sluitstuk van de dag vormt de grootste recreantencross van Nederland.

De voorinschrijving is gesloten met een record aantal van ruim 2000 inschrijvingen. Op donderdag kunnen deelnemers zich alsnog inschrijven in de kantine van AV Pijnenburg in Soest, uiterlijk tot een half uur voor de start van de betreffende loop. Het parcours is gelegen in de Lange Duinen in Soest, vlakbij de atletiekbaan van AV Pijnenburg. Er zijn drie ronden: één grote ronde van ca 2 kilometer, een kleinere van ca. 1200 meter en de ronde van 3 kilometer voor de recreanten. Programma: zie website. De NOS brengt op Nieuwjaarsdag verslag uit van de Sylvestercross op tv.

Lees ook:Sylvestercross Soest 2010
Lees ook:Sylvestercross Soest 2011
Lees ook:Goudse Nationale Singelloop
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2014
Lees ook:Leiden Marathon 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>