Leiden Marathon 2013

Zondag 26 mei 2013 vindt de 23e editie van de Leiden Marathon plaats (2014: klik hier). Traditiegetrouw viert de hele stad feest: duizenden toeschouwers en de bands langs het parcours zorgen voor een unieke sfeer, waarvoor de Marathon van Leiden bekendstaat. Alle afstanden starten in de Breestraat. Lopers kunnen kiezen uit 2, 5 en 10 kilometer en de halve en de hele marathon. De finish van de grote afstanden is op de Vismarkt. De renners passeren de Lange Ringdijk, Maresingel, Binnenvestgracht en Aalmarkt.

Om 10.30 uur klinkt het startschot voor de hele en halve marathon, een kwartier later begint de kinderloop, om 13.30 uur de 5 kilometer en om 14.30 uur de 10 kilometer. Deelnemers kunnen hun startnummer ophalen of na-inschrijven in de Pieterskerk. De hele marathon loopt dit jaar over een nieuw parcours, door 10 dorpen en 1 stad. De soort van 11-Stedentochtkarakter heeft het mooiste parcours van Nederland, aldus insiders. Vorig jaar was het dan ook de laatste keer dat het parcours door de Jacob Catslaan liep, waar de marathon ieder jaar een groot straatfeest betekende.

Lees ook:Leiden marathon 2014
Lees ook:Leiden Marathon 2012
Lees ook:Zondag 18 mei: Leiden Marathon 2014
Lees ook:Marathon Leiden 2011
Lees ook:Marathon Leiden 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>