Sylvestercross Soest 2011

Traditioneel vindt de laatste hardloopwedstrijd van het jaar plaats in Soest: de Sylvestercross op Oudejaarsdag, dit jaar voor de 31e keer. Zowel start als finish zijn in het duinzand; de rest van het parcours gaat over verharde bospaden. Door het unieke karakter van De Lange Duinen in Soest, met een parcours door bos en duin, is het een populair hardloopevenement. Er wordt een compleet programma aangeboden met wedstrijden voor de jeugd, senioren, masters en prominenten.

 

Daarnaast kunnen recreanten en prestatielopers kiezen uit twee lopen: om 11.05 uur start de prestatieloop over 4 kilometer en om 15.00 uur de loop over 1, 2 of 3 ronden van bijna 3 kilometer. Voor middelbare scholieren is dit jaar voor he teerst de Run4Fun uitgestippeld. Traditioneel staat de prestatieloop om 15.00 uur gepland, direct na afloop van het hoofdnummer van de Sylvestercross: de Mannen Prominenten wedstrijd. Omdat het aantal deelnemers is toegenomen tot meer dan 1600 – de maximale capaciteit van het parcours – is er ook dit jaar een extra prestatieloop over 4 kilometer toegevoegd. Daarnaast zijn er de  Scholierencross voor teams van basisschoolleerlingen, de  BusinessCross voor bedrijventeams en – nieuw dit jaar – de Nationale Brandweercross voor brandweerteams. De Sylvestercross steunt met ingang van deze editie de Hartstichting als goed doel. Na-inschrijving op 31 december is mogelijk tot één uur voor start van de wedstrijd. Voor de 4 kilometer prestatieloop is ook na-inschrijven niet meer mogelijk: het maximum aan deelnemers is bereikt. Programma: zie website.

Lees ook:Sylvestercross Soest
Lees ook:Sylvestercross Soest 2010
Lees ook:‘AD 20 van Alphen’ 2009
Lees ook:Hilversum Spieren voor Spieren City Run
Lees ook:De Mijlen van Zeist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>