Groet uit Schoorl Run 2014

Zondag 9 februari vindt de 37e editie plaats van de Groet uit Schoorl Run (2015: klik hier). Iedere tweede zaterdag van februari trekt het Noord-Hollandse dorp achter de duinen duizenden hardlopers. Deelnemers kunnen kiezen uit 30, de All4Running 21,1 en de Mizuno 10 kilometer. Het succes van de Schoorl Run zit in de afwisseling van het parcours: door bossen en duinen van Staatsbosbeheer en door schilderachtige dorpskernen.

De eerste editie was in 1978 de marathon van Schoorl, die vanwege het mulle zand de boeken inging als ‘de zwaarste marathon ter wereld’. Tegenwoordig geldt vooral de 10 kilometer als nationaal topevenement: voor de vijfde keer is het een Nederlands Kampioenschap, waarop bijna de hele  nationale top aan de start verschijnt. Van 2005 tot en met 2008 vond het NK ook tijdens de Groet uit Schoorl Run plaats. Op de 21,1 en de 10 kilometer is er ook een Businessrun; daarnaast is er de Rabo Kidsrun over 1.200 meter in vier leeftijdscategorieën. De inschrijving is gesloten, want de deelnemerslimiet is bereikt. Start- en finishgebied zijn op de Heereweg bij Sportcentrum De Blinkerd. De Kidsrun start om 10.40 uur, de 30 en 21 kilometer starten om 11.00 uur, de 10 kilometer om 14.30 uur.

Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2015
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2017 – zondag 12 februari
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2013
Lees ook:Groet uit Schoorl 2012
Lees ook:Veel Olympische lopers bij Groet uit Schoorl 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>