Groet uit Schoorl Run 2017 – zondag 12 februari

Zondag 12 februari vindt de 40e editie plaats van de Groet uit Schoorl Run. Iedere tweede zaterdag van februari beleeft het Noord-Hollandse dorp achter de duinen topatletiek. Duizenden hardlopers komen en kunnen deelnemen aan verschillende afstanden: 30 km, 21,1 km, de Mizuno 10 km en de NK 10 km. Het succes van de Schoorl Run schuilt in het afwisselende parcours: door bossen, duinen en schilderachtige dorpskernen.

Op de 21,1 en de 10 kilometer is er ook een Businessrun, daarnaast is er de Rabo Kidsrun over 1.200 meter in vier leeftijdscategorieën. De inschrijving is gesloten. De start is op de Voorweg (ter hoogte van de Idenslaan), de finish is op de Heereweg bij Sportcentrum De Blinkerd. De Kidsrun start vanaf 10.40 uur, start en finish zijn bij De Blinkerd. De 30 en 21 kilometer starten om 11.00 uur, de 10 kilometer start in verschillende tijdvakken vanaf 14.30 uur.

De eerste editie van Groet uit Schoorl was in 1978 de marathon van Schoorl die vanwege het mulle zand de boeken inging als ‘de zwaarste marathon ter wereld’. Tegenwoordig geldt vooral de 10 kilometer als nationaal topevenement en is het een Nederlands Kampioenschap, waarop bijna de gehele nationale top aan de start verschijnt. Dit weekend werkt ProRail aan het spoor en rijden er minder Intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Alkmaar.

Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2015
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2014
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2013
Lees ook:Groet uit Schoorl 2012
Lees ook:Veel Olympische lopers bij Groet uit Schoorl 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>