Veel Olympische lopers bij Groet uit Schoorl 2012

Zondag 12 februari 2012 vindt de 35e editie plaats van de hardloopwedstrijd Groet uit Schoorl (2013: klik hier). Er zijn drie routes over 30, 21 en 10 kilometer, maar het belangrijkste onderdeel is de 10 kilometer. Deze editie is bijzonder in trek voor topatleten als voorbereiding op de Olympische Spelen in Londen: de internationale 10 kilometer is een belangrijk meetmoment.

De eerste editie was de marathon Schoorl in 1978, georganiseerd door personen van de toenmalige voetbalvereniging Schoorl. In die tijd had de wedstrijd ‘de zwaarste marathon ter wereld’, omdat het parcours dwars door bos en duin en over mul zand ging. Het evenement groeide uit tot een nationaal topevenement met een internationaal karakter. De route loopt grotendeels door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer en door pittoreske dorpskernen als Groet-Bregtdorp en Camp. De 30 kilometer is deels  aangepast en het parcours wordt met behulp van een groot aantal vrijwilligers sneeuw –en ijsvrij gemaakt.

De drie afstanden hebben ook een Business run; daarnaast is er een kidsrun in vier categorieën. Er is een deelnemerslimiet van 8.500 lopers: die is bereikt, dus de inschrijving is gesloten. De start is op de Heereweg. De Kidsrun start om 10.30 uur, de 30 en 21 kilometer starten om 11.00 uur, de 10 kilometer om 14.30 uur. De 30 en 21 kilometer eindigen ook weer op de Heereweg, de 10 kilometer bij Sportcentrum de Blinkerd.

Lees ook:Groet uit Schoorl 2012
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2014
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2015
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2013
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2017 – zondag 12 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>