Groet uit Schoorl Run 2013

Zondag 10 februari 2013 vindt de 36e editie plaats van de hardloopwedstrijd Groet uit Schoorl (2014: klik hier). Iedere tweede zaterdag van februari trekt het Noord-Hollandse dorp achter de duinen duizenden hardlopers. Deelnemers kunnen kiezen uit 30, 21 en 10 kilometer. Het succes van de Schoorl Run zit in de afwisseling van het parcours: door bos en duin van Staatsbosbeheer en door schilderachtige dorpskernen. 

 

De eerste editie was in 1978 de marathon van Schoorl, die vanwege het mulle zand de boeken inging als ‘de zwaarste marathon ter wereld’. Tegenwoordig geldt vooral de 10 kilometer als nationaal topevenement: bijna de hele  nationale top is dit jaar van de partij.  De drie afstanden hebben ook een Business run; daarnaast is er een kidsrun in vier categorieën. Er is een deelnemerslimiet van 8.500 lopers: is die bereikt, dan sluit de inschrijving. Start- en finishgebied zijn op de Heereweg bij Sportcentrum De Blinkerd. De Kidsrun start om 10.30 uur, de 30 en 21 kilometer starten om 11.00 uur, de 10 kilometer om 14.30 uur.

Lees ook:Groet uit Schoorl 2012
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2014
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2015
Lees ook:Groet uit Schoorl Run 2017 – zondag 12 februari
Lees ook:Veel Olympische lopers bij Groet uit Schoorl 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>