Goudse Nationale Singelloop

Vrijdag 12 september 2008 vindt de 20e editie van de Goudse Nationale Singelloop 2008 plaats: een stratenloop door  het  centrum van Gouda (update 2009: klik hier). Start en finish zijn op de Markt voor het oude stadhuis. Om 18.30 uur start de 1K Runaway voor scholieren over 1 km, 18.35 uur de Prestatieloop over 3,5 km (1 ronde), 19.00 uur 10 km voor de profs (3 ronden) en 19.30 uur dezelfde afstand voor recreanten, of 7 km (2 ronden). Er komen topatleten, zoals de winnaar van vorig jaar, Wesley Langat en landgenote Flomena Chepchirchir uit Kenia.

Zie ook ‘Tilburg Ten Miles‘ en ‘Halve Marathon Rotterdam‘.

De singelloop ontstond als ‘Goudse Kaasloop’ in 1927 en werd in 1989 omgedoopt tot Goudse Singelloop. Inschrijven en verdere info: zie website. De wedstrijd maakt deel uit van de Goudse feestmaand, met dit weekend  Open Monumentendag  en ‘Gouda Culinair’ in het Houtmanplantsoen. Het weekend daarna is vooral voor de Goudse jongeren, met op vrijdagavond 19 september de 4e Vromannacht op de binnenplaats van de Goudse bibliotheek aan de Spieringstraat, met jong talent op het gebied van zang, songwriting, poëzie en bands. Het is een hommage aan één van de grootste Nederlandse dichters die Gouda voortbracht, Leo Vroman. De dag erop vindt in de omgeving van de Spieringstraat het gratis popfestival Spieringpop plaats van 12.45 tot 23.00 uur, op twee podia met optredens van bands uit de regio.

 

 

 

Lees ook:Goudse Nationale Singelloop
Lees ook:Gouds Montmartre: waan je even in het Goudse Parijs
Lees ook:Yes Gouda Jazz
Lees ook:Harleydag Gouda na twee jaar terug van weggeweest
Lees ook:Singelloop Utrecht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>