Singelloop Utrecht 2011

Zondag 25 september 2011 is Utrecht het decor van de 61e editie van de ABN AMRO Singelloop: de oudste stratenloop van Nederland. De Start is op de Maliesingel ter hoogte van het park Lepelenburg. Het parcours loopt over de singels rond de binnenstad en voor een deel door het oosten van de Domstad en eindigt op de Maliebaan. Om 12.00 uur begint de 2 km Jeugdloop, om 12.30 uur de 10 km Singelloop, de Bedrijvenloop en de Goede Doelen Loop. Inschrijven kan nog als de limiet niet is bereikt: zie website

 

In 1925 vond de hardloopwedstrijd voor de eerste keer plaats, met 37 deelnemers. In de loop der jaren groeide de Singelloop uit tot een hardloopevenement met internationale allure en honderden deelnemers. Drie jaar geleden jaar kreeg de Singelloop de AMIS-status: de Associaiton of International Marathon & Distance Races is een overkoepelend orgaan, waarin ruim 250 wedstrijden, in 80 landen, zijn ondergebracht. In Nederland hoorden daar tot dan toe de Dam tot Damloop en de marathons van Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Enschede bij.

Lees ook:Zestigste editie Singelloop Utrecht
Lees ook:Singelloop Utrecht internationaal erkend
Lees ook:Singelloop Utrecht 2009
Lees ook:Posbankloop Velp
Lees ook:Zilveren Kruis Achmea Loop Haarlem

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Singelloop Utrecht 2011

 1. ajursem

  Wij zijn zaterdag met de trein naar arnhem gegaan € 75
  Leuk standbeelden, we hebben gevraagd en zijn de hele binnenstad doorgelopen maar we hebben niet een standbeeld gezien .
  Niemand wist waar het was ook de politie niet.
  Wij voelen ons dan ook flink genaait want veel reclame maken maar niets laten zien .
  Als jullie reclame maken laat dan ook iets zien en maak ook goed bekent waar ?
  gr louis ursem

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   In het artikel over het World Statues Festival (overigens is dat niet dit artikel, maar http://eropuit.blog.nl/kunst-cultuur/2011/09/20/world-statues-festival-2011-in-arnhem#more-6356) staat beschreven dat zaterdagAVOND Statues by Night plaatsvindt en zondag de hele dag het kampioenschap. U had natuurlijk ook even in de eerste ainea van het artikel door kunnen linken naar de site van het festival: http://www.worldstatues.nl/ Tot slot: eropuit.blog maakt geen reclame voor activiteiten, maar konidgt ze aan en beschrijft ze.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>