Aalsmeer Festival en Pramenrace

Het beroemde Bloemencorso van Aalsmeer bestaat niet meer, maar van zaterdag 6 tot en met zondag 14 september 2008 is het feest en vertier tijdens het Aalsmeer Festival (editie 2013: klik hier). Iedere avond zijn de tuinen langs de gehele Uiterweg verlicht, met Chantykoren en andere optredens. Zaterdag vindt van Stokkeland tot Koolhaven en in de jachthavens een Watersport festival plaats met demonstraties, informatiemarkt, muziek, rondvaarten en afsluitend diner op de verschillende locaties. Die dag is er ook een Pramenmarkt: een drijvende markt met pramen, kinderspelen op het Raadhuisplein en een braderie in het centrum. ‘s Avonds vaart op de Ringvaart en de Westeindeplas de verlichte botenshow en spettert om 23.00 uur vuurwerk op de strekdam van het Surfeiland.

 

Zondagmiddag is alvast een proefvaart van de pramenrace van zaterdag. Maandag komt er een verstandelijk gehandicapten party, een kinderloop, een dorpsloop en een modeshow. Woensdag is het kindermiddag op het Praamplein en ’s avonds ‘Aalsmeer Live’ met optredens van artiesten. Zaterdag begint om 12.30 uur de 23e  Pramenrace. Er zijn plannen dat deze jaarlijkse race  de functie van het opgeheven bloemencorso overneemt. ‘s Avonds vindt in de feesttent op het Praamplein de prijsuitreiking plaats, daarna  is het feest met onder andere Gerard Joling. Tot slot rijden op zondag historische motoren en rallyauto’s rond.

Lees ook:Aalsmeer feestweek en watersportdag
Lees ook:Feestweek en Pramenrace Aalsmeer
Lees ook:Pramenrace Aalsmeer 2011
Lees ook:Pramenrace 2013 Aalsmeer
Lees ook:Pramenrace Aalsmeer – zaterdag 9 september

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aalsmeer Festival en Pramenrace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>