Pramenrace Aalsmeer – zaterdag 9 september

Zaterdag 9 september vindt in Aalsmeer de 32e editie plaats van de Pramenrace op de Westeinderplassen, het hoogtepunt van de feestweek, ieder jaar op de tweede zaterdag in september. Pramen zijn platte houten schuiten die vroeger werden gebruikt om bloemen naar de bloemenveiling te vervoeren. De Pramenrace start om 12.30 uur bij de Pontweg. De finish is op het Praamplein in het dorpscentrum.

Tijdens de race moeten de deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren, die te maken hebben met een vooraf gekozen thema. Veel deelnemers passen hun praam aan het thema aan, met veel kleuren en verklede deelnemers.  Jarenlang was Aalsmeer beroemd om haar Bloemencorso, maar dat is in 2007 ter ziele gegaan. De pramenrace begon in 1987 als grap en is inmiddels is uitgegroeid tot groot dorpsevenement met meer dan 150 deelnemende teams. Het kleurrijke evenement is inmiddels groter dan dat het Aalsmeerse Bloemencorso ooit was.

Lees ook:Zaterdag 10 september: Pramenrace Aalsmeer
Lees ook:Pramenrace 2015 in Aalsmeer
Lees ook:Pramenrace Aalsmeer 2011
Lees ook:Pramenrace 2013 Aalsmeer
Lees ook:Feestweek en Pramenrace Aalsmeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>