Feestweek en Pramenrace Aalsmeer

Zondag 2 tot en met zaterdag 8 september 2012 beleeft Aalsmeer de jaarlijkse feestweek op het Praamplein. Hoogtepunt is de Pramenrace op zaterdag (2013: klik hier). Wat in 1987 begon als een grap, groeide uit tot een groots dorpsevenement met meer dan 120 deelnemende teams. De regels bleven hetzelfde: varen met een praam (een platte houten schuit waarmee vroeger bloemen werden vervoerd naar de bloemenveiling) met minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers aan boord, aangevoerd door een Penta (een klassieke Zweedse motor).

Maandagavond strijden de teams die deelnemen aan de 27e Pramenrace tijdens de Sportavond in de feesttent tegen elkaar om de felbegeerde startplaatsen voor de race op zaterdag. Dinsdag wordt in de feesttent de Nostalgische Filmavond gehouden. Woensdagmiddag is voor de kinderen, ’s avonds is de Aalsmeerse avond. Donderdag is de gehandicaptendag en  ’s avonds de Miss-Aalsmeer verkiezing. Vrijdagmiddag is ingeruimd voor de senioren, ‘s avonds is partytime met onder meer Het Feestteam, Wolter Kroes en Diva’s of Dance. Zaterdag finisht de Pramenrace aan het Praamplein en vindt rond 17.00 uur de prijsuitreiking plaats, gevolgd door de slotavond ‘Uit je Penta Party’.

Lees ook:Pramenrace Aalsmeer – zaterdag 9 september
Lees ook:Aalsmeer Festival en Pramenrace
Lees ook:Zaterdag 10 september: Pramenrace Aalsmeer
Lees ook:Westeinderhavendagen en feestweek 2010 Aalsmeer
Lees ook:Aalsmeer feestweek en watersportdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>