Pramenrace 2013 Aalsmeer

Zaterdag 14 september 2013 vindt in Aalsmeer de 28e editie plaats van de Pramenrace op de Westeinderplassen, het hoogtepunt van de feestweek (2015: klik hier). De race start om 12.30 uur bij de Pontweg in pramen: platte houten schuiten die vroeger werden gebruikt om bloemen naar de bloemenveiling te vervoeren. Het thema van de Pramenrace is dit jaar: ‘Vroeger toen’.

Jarenlang was Aalsmeer beroemd om haar Bloemencorso, maar sinds 2007 bestaat dat niet meer (sinds 2011 is het corso terug onder een nieuwe naam). Wat bleef, is de Feestweek Aalsmeer, van 8 tot en met 14 september op het Praamplein in het centrum, met op zaterdagavond de feestavond, met optredens van onder meer Wolter Kroes en Vinzzent. De feestweek moet het donderdag stellen zonder de jaarlijkse Miss Aalsmeer verkiezing op donderdag 8 september. In plaats daarvan komt 100% Aalsmeer, met Gerard Joling en andere artiesten ‘van Aalsmeerse bodem’. Zaterdag en zondag vindt op het bedrijventerrein Hornmeer de 12e editie van het motorsportevenement HiBra plaats, met op zaterdag De 3 uur van Aalsmeer en op zondag de Klassieke Demoraces.

Lees ook:Pramenrace Aalsmeer 2011
Lees ook:Pramenrace 2015 in Aalsmeer
Lees ook:Feestweek en Pramenrace Aalsmeer
Lees ook:Zaterdag 10 september: Pramenrace Aalsmeer
Lees ook:Pramenrace Aalsmeer – zaterdag 9 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>