Nationale Sportweek: sporten dicht bij huis

De 5e editie van de Nationale Sportweek komt eraan: van vrijdag 28 maart tot en met woensdag 5 april 2008 staat heel Nederland in het teken van sport (2013: klik hier). De opening op vrijdag is vanwege het verwachte slechte weer verplaatst van het Olympisch Stadion in Amsterdam naar de nabijgelegen Sporthallen Zuid. De Nationale Sportweek draait dit keer om sport dicht bij huis. Er worden allerlei initiatieven genomen om mensen in beweging te krijgen. Zo staan zaterdag op 61 locaties in het hele land autopetten klaar voor de Nationale Opstepdag voor kinderen en volwassenen. Bij een aantal opstep-locaties staan BN’ers klaar. Zaterdag 29 maart is het ook groot feest in het centrum van Arnhem, dat die dag het centrum van de De Dag van de Motorsport is.

 

De dag erop is Maastricht het centrum van de Dag van de Fietssport. Maandag organiseren de Schaatsbond, de skivereniging en de Koninklijke Marine in Delft de Dag van de Wintersport. Dinsdag 1 april is Centre Parcs ‘Het heidebos’ het middelpunt van de Dag van de Racketsport. De volgende dag werken zes watersportbonden samen op de Dag van de Watersport in Zoetermeer. Donderdag 3 april proberen de NISB en de Nationale Sportweek een record te vestigen: hoeveel mensen zijn tegelijkertijd een half uur in beweging? Vrijdag is het op ’t Loo in Apeldoorn de Dag van de Wandelsport. Prinses Margriet opent dan de Koninklijke weg, een wandelroute voor gehandicapten, die loopt van paleis Noordeinde in Den Haag naar paleis ’t Loo. De laatste dag is Almere het centrum van de Dag van de Balsport.

Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Nationale Sportweek 2009
Lees ook:Nationale Sport Week 2010
Lees ook:Nationale Sportweek 2012
Lees ook:Nationale Sportweek 2013

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nationale Sportweek: sporten dicht bij huis

  1. Pingback: Nationale Open Golfdag | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>