Nederland telt meeste nieuwjaarsduiken

Vandaag trotseerden op tal van plaatsen in het hele land mensen de kou en doken het water in: in de Noordzee, in rivieren en in meren. De nieuwjaarsduik is in Nederland snel populair geworden. In vergelijking met andere landen telt ons land de meeste duiken èn de meeste deelnemers: ze komen er zelfs voor uit het buitenland.

Eén van de oudste nieuwjaarsduiken vindt plaats in Canada. In Vancouver duiken sinds 1920 durf-allen in de Stille Oceaan. In ons land heeft Zandvoort de oudste nieuwjaarsduik op haar naam staan: 1960. Veel badplaatsen volgden in de loop der jaren. In Scheveningen doken diehards in 1965 voor het eerst in de koude Noordzee: deze duik groeide uit tot de meest bekende en wordt tegenwoordig gesponsord door worstfabriek Unox.

Lees ook:Vorst en kou spelbreker Nieuwjaarsduiken
Lees ook:Nieuwjaarsduik: bereid je voor op gevoelstemperatuur onder het vriespunt
Lees ook:Duizenden waaghalzen nemen nieuwjaarsduik
Lees ook:Nieuwjaarsduik Scheveningen gaat door
Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>