Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen

@Erik Feenstra

Van 1 tot en met 27 augustus wordt de hele Noordzeekust van Nederland schoongemaakt: de Boskalis Beach Cleanup Tour 2015. Van Cadzand bij de Belgische grens tot aan Schiermonnikoog: in 27 etappes ruimen vrijwilligers alle rommel op het strand over een lengte van 250 kilometer op. De actie is een initiatief van Stichting De Noordzee.

Vorig jaar haalden 1.47 vrijwilligers ruim 20.000 kilo rommel van de Nederlandse stranden op: het grootste schoonmaakactie van de Nederlandse kust. Naast opruimen tellen de vrijwilligers de hoeveelheid afval met de Strandscanner App. ‘Met die informatie  over de hoeveelheid afval en de herkomst ervan  kunnen we zoeken naar effectieve oplossingen voor het meest gevonden afval, aldus Stichting Noordzee.

De stranden worden vooral vervuild door plastic zakken, blikjes, touwen en vissersnetten. Mensen die willen meehelpen, kunnen zich aanmelden bij Stichting De Noordzee. Het kan natuurlijk geen kwaad om zelf je eigen troep en wellicht rommel dat er al lag(persoonlijk doe ik dat laatste al jaren)  in afvalbakken te deponeren: in badplaatsen als Zandvoort aan Zee staan er genoeg op het strand.

Lees ook:Mega schoonmaak Noordzeestrand
Lees ook:Stichting De Noordzee zoekt hulp bij opruimen 1,2 miljoen afvalitems tijden Beach Cleanup Tour
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour 2017
Lees ook:Bijna 20 ton afval opgeruimd op de stranden tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>