Nieuwjaarsduik Scheveningen gaat door

Het is niet de enige, maar wel de meest bekende: de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Vorig jaar (1 januari 2007) werd de duik afgelast: golfbrekers, wind en opkomend tij maakten het te gevaarlijk (2013: klik hier). Dit keer gaat de nieuwjaarsduik door. Dat zei de woordvoerster van Unox, dat het evenement organiseert: ‘Het ziet er voorspoedig uit. De weersvoorspellingen zijn gunstig en de temperatuur is geweldig. Maar niets is zo veranderlijk als het weer.’

Om 12.00 uur kunnen 10.000 mensen een duik in het koude water van de Noordzee bij de Pier van Scheveningen nemen. ‘Meer is niet verantwoord in verband met de veíligheid’, zegt de woordvoerster, ‘Als er meer dan 10.000 mensen komen, kunnen die terecht bij andere nieuwjaarsduiken.’ Andere plekken aan zee waar mensen massaal een koud en nat pak kunnen halen, zijn bijvoorbeeld Vlieland (13.00 uur), Zandvoort (14.00 uur) en Katwijk (15.00 uur).’ Er zijn ook nieuwjaarsduiken gepand in rivieren en meren in het hele land, zoals in Veendam, Zwolle, Oldenzaal, Elst, Tilburg en Dongen. Voor meer duiken: google naar nieuwjaarduiken.

Lees ook:Vrieskou mogelijk spelbreker Nieuwjaarsduik
Lees ook:Duizenden waaghalzen nemen nieuwjaarsduik
Lees ook:Nieuwjaarsduik 2011
Lees ook:Nederland telt meeste nieuwjaarsduiken
Lees ook:Vorst en kou spelbreker Nieuwjaarsduiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>