Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013

Woensdag 23 januari 2013 is de tiende editie begonnen van de Nationale Voorleesdagen 2013 begonnen, die duren tot en met zaterdag 2 februari (editie 2014: klik hier). De week begon een voorleesochtend. De brede buurtschool De Krullevaar in Den Haag kreeg hoog bezoek: prinses Laurentien kwam de kinderen van groep 2 voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: ‘Nog honderd nachtjes slapen’. Het prentenboek is ook in de Nederlandse Gebarentaal te krijgen. De prinses is voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven, dat als doel heeft analfabetisme uit de wereld te helpen. Na haar taak in Den Haag reed ze door naar Amsterdam, om de première bij te wonen van de kinderfilm ‘Nijntje de film‘ in bioscoop Pathé-Tuschinski. 

Voorlezen aan kinderen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. ‘Investeren in voorlezen is investeren in de toekomst van je kind’, aldus de prinses. Kinderen zelf beleven er vooral plezier aan: de meesten zijn er dol op om voorgelezen te worden. Dit jaar is uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen: Stichting Lezen bestaat 25 jaar, Stichting Lezen & Schrijven 10 jaar en de Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar. De voorleesdagen is een initiatief van de Stichting Lezen en heeft als doel het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Net als voorgaande edities lezen prominenten en niet-prominente Nederlanders voor aan jonge kinderen in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en op basisscholen.

Lees ook:Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2012
Lees ook:Laurentien leest voor
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>