Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2014

Woensdag 22 januari is de elfde editie van de Nationale Voorleesdagen 2014 begonnen, die duren tot en met zaterdag 1 februari (editie 2015: klik hier). De week begon met het jaarlijkse voorleesontbijt. Basisschool De Horizon in Delft kreeg hoog bezoek: prinses Laurentien kwam de kinderen van groep 2 voorlezen uit ‘Krrrr…okodil!’. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek van Catherine Rayer uit tot prentenboek van het jaar.

Op kinderdagverblijven en scholen in het hele land is woensdagochtend voorgelezen door bekende en minder bekende Nederlanders. Het ontbijt vormde de aftrap van de Nationale Voorleesdagen, eencampagne om het voorlezen te stimuleren voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het is een inititief van Stichting Lezen, waar de prinses onlangs de voorzittershamer aan een ander heeft doorgegeven. Uit onderzoek blijkt dat vaders veel minder vaak voorlezen, terwijl een vaderlijk leesvoorbeeld veel invloed heeft op de taalontwikkeling van het kind. Tot en met 1 februari zijn er in het hele land leuke activiteiten.

Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018
Lees ook:Start Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 januari
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2015
Lees ook:Woensdag 27 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen 2016
Lees ook:Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>