Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen

Prinses Laurentien leest op woensdagochtend voor in de Centrale Bibliotheek in Den Haag tijdens het Nationale Voorleesontbijt (editie 2013: klik hier). In het hele land lezen tijdens voorleesontbijten bekende en minder bekende Nederlanders voor aan de kleintjes, die zelf nog niet kunnen lezen, op kinderdagverblijven, basisscholen en peuterspeelzalen. Het is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen, die tot en met zaterdag 31 januari duren.

 

Doel is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen; het is een initiatief van de Stichting Lezen en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Prinses Laurentien is voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven. Ze leest woensdag voor uit het Prentenboek van het Jaar 2009: ‘Anton kan toveren’, van auteur en illustrator Ole Könnecke.

Lees ook:Laurentien leest voor
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2012
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>