Laurentien leest voor

 

Woensdagochtend 23 januari komt prinses Laurentien naar de openbare bibliotheek Reigersbos in Amsterdam Zuid Oost. Ze neemt deel aan de vijfde editie van Het Nationale Voorleesontbijt (editie 2013: klik hier). De prinses leest voor uit het Prentenboek van het Jaar 2008, ‘Kleine Muis zoekt een huis’ van de Tsjechische schrijver en illustrator Petr Horácek. Het Voorleesontbijt is het begin van de Nationale Voorleesdagen. Dat vindt plaats op initiatief van de stichting lezen en wordt georganiseerd door de stichting CPNB (Collectieve propaganda van het Nederlandse Boek). De voorleesdagen duren tot en met zaterdag 2 februari. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Prominente Nederlanders lezen in het hele land voor in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en op basisscholen. Naast de prinses gaan onder andere minister-president Balkenende, minister Plasterk, Kees van Kooten en Dick Bruna voorlezen. Prinses Laurentien is getrouwde met de derde zoon van de koningin, prins Constantijn. Ze is voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting startte op 27 mei 2004 en richt zich op de anderhalf miljoen Nederlanders, die problemen hebben met lezen en schrijven en die daardoor niet volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Lees ook:Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2015
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Start Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 januari

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Laurentien leest voor

  1. Pingback: Amsterdam Wereldboekenstad Unesco | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>