Mars der Beschaving tegen harde bezuinigingen

IMG_20160609_123851Zondag 26 en maandag 27 juni 2011 zetten Nederlanders die beschaving hoog in het vaandel hebben, zich schrap tegen de aangekondigde bezuinigen. Dat moeten we allemaal, maar uitgerekend de dingen die een land tot een beschaafd land maken, worden erg hard getroffen. De Mars der Beschaving is een initiatief van kunstenaars en kunst-liefhebbers en wordt ondersteund door podiumkunstinstellingen: een protest tegen het in hun ogen onbehoorlijk bestuur, visieloze bezuinigingen en afbraak. Maar beschaving is méér dan kunst: ook  zorg, onderwijs en milieu zijn ijkpunten waaraan het beschavingsniveau van een land valt af te lezen valt. Ook die worden door het huidige kabinet disproportioneel hard getroffen.

De aftrap vond vrijdag plaats op Oerol. Tijdens de Mars der Beschaving lopen duizenden kunstenaars en kunstliefhebbers in de nacht van zondag op maandag van Rotterdam naar Den Haag, maar alle verontruste Nederlanders zijn meer dan welkom om zich aan te sluiten. Zondag 26 juni start het actieweekend met ‘Boijmans Bezet’ in Rotterdam, op de binnenplaats van het museum Boijmans van Beuningen met van 11.00 tot 17.00 uur een doorlopend programma. Van 17.00 tot 20.00 uur zijn bezoekers en lopers van de Mars welkom op de Parade in het Museumpark. Ondertussen zijn bij het Boijmans voorbereidingen voor de start van De Mars; aanmeldingen, vorming van groepen, uitleg route uitleggen en het vertrek klaarmaken. Om 20.00 uur vertrekken de eerste groepen. In Delft is op de Markt een af –en instappunt. Daar komt De Mars rond 23.00 uur aan. Na een pauze van een half uur gaat de tocht verder; rond 03.00 uur komt De Mars aan in Den Haag. Daar zijn overnachtingsmogelijkheden. Om 13.00 uur begint het programma op het Malieveld met sprekers en muziek. Bussen met actievoerders uit het hele land komen het protest versterken. Om 15.30 uur wordt het startschot gegeven voor aanhoudend protest tegen de kaalslag van Nederland.

Lees ook:Leve de Beschaving in Heineken Music Hall
Lees ook:Nederland in de greep van noodweer – drukste avondspits van het jaar
Lees ook:Herdenkingsmars Ajax-supporters door Amsterdam voor Cruijff
Lees ook:Festival Mundial 2011 in Tilburg
Lees ook:Protest kunstenaars in Rijksmuseum

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Mars der Beschaving tegen harde bezuinigingen

  1. A Vis

    Jongens….. laten we nu even eerlijk zijn… de Amerikaanse methode is veel beter…. als jullie vinden dat jullie zoveel beschaving uitdragen door het presenteren van jullie kunst ( kunstenaars) en jullie cultuur… dan is het heel wel mogelijk om daar sponsors voor te vinden… doe dat dan ook maar profiteer niet van de belasting betaler die niets over de uitgave te vertellen heeft.
    Dus.. ik steun jullie kruistocht niet.. Ik ben het in deze met de regering eens… als je jezelf niet kunt bedruipen vinden de Nederlanders jullie kunst niet belangrijk genoeg.. dan gaat het voor jullie ophouden…. helaas. En dat is volkomen terecht.

      /   Reply  / 
    1. Nico Bink

      Als A Vis zo praat moet je dat dan ook met het onderwijs, defensie, ouderenzorg en gezondheidszorg doen???

        /   Reply  / 
  2. ogor

    Beschaving is normaal leven voor zieken en ouderen en niet in het buitenland oorlogvoeren
    Toneelspel enz is vrijetijdsbesteding

      /   Reply  / 
  3. Ricardo

    Stelletje ongewassen tering honden. Dat jullie mars tegen de brood nodige bezuinigingen willen houden is best maar doe dat niet om half 2 snachts langs me huis met een megafoon . Er zijne mensen met een echte baan die vroeg op moeten. Ik stond op het punt om met me Auto jullie feestje te verstoren. Wat een randdebielen. Vieze gesubsieerde uitkering trekkers.

      /   Reply  / 
    1. Frank Bikker

      Meneer Ricardo, mag ik van u weten wat u doet voor uw dagelijks brood. En misschien iets ter uwer info. In een stad als Amsterdam leeft 10 tot 15 % van de bevolking direkt/indirekt van het toerisme. En dat gaat van Gordon in de Arena tot de Nachtwacht in het Rijksmuseum, maw. die zogenaamde “teringcultuur”levert ook behoorlijk wat geld op.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>