Nederland in de greep van noodweer – drukste avondspits van het jaar

Nederland is in de ban van aanhoudend noodweer. Volgens het ANWB was het vanavond de drukste avondspits van het jaar. Rond 17.30 uur overschreed de ‘filemachine; van de ANWB de grens van 800 kilometer file, verdeeld over zeker 160 locaties in het land. De magische grens werd ook tijdens Hemelvaart bereikt,  maar toen was het volgens de ANWB ’1 kilometer rustiger’. 

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) was deze herfstspits uitzonderlijk voor de tijd van het jaar – meestal gebeurt dat in oktober of november. De files stonden donderdagavond vooral rond Utrecht en Rotterdam en in Noord-Brabant: daar viel de meeste regen. De A4 moest bij Steenbergen in zuidelijke richting worden afgesloten vanwege teveel water op de weg. Het KNMI heeft geen waarschuwing  hoeven af te geven, maar het is kletsnat, koud en de noordwestenwind is krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In ‘s-Gravenzande zijn tientallen huizen vernield door een windhoos. Ook glastuinbouwbedrijven werden getroffen. Er vielen geen gewonden.

Lees ook:Extreem weer: code oranje in Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland
Lees ook:Files verwacht tijdens Tweede Kerstdag
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Verraderlijk glad in het zuiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>