Protest kunstenaars in Rijksmuseum

In het Rijksmuseum in Amsterdam voeren honderden kunstenaars vandaag actie tegen het kabinetsbeleid. Onder de noemer ‘Schuilen in het Rijks tegen het gure kunstklimaat in Nederland’. Ze kochten vanmorgen een kaartje en blijven tot sluitingstijd in het museum. Als 650 kunstenaars en sympathisanten daaraan meedoen, is het maximum aantal bezoekers bereikt, dat tegelijk in het Rijksmuseum mag zijn. Rond 09.15 uur stond er al een lange rij voor de ingang. Actievoerders staan buiten met paraplu’s om het publiek te informeren.

 

Daardoor kunnen andere bezoekers, zoals toeristen niet naar binnen. Vandaag is het de laatste dag van de voorjaarsvakantie. De kunstenaars zijn flink teleurgesteld in het kabinet, omdat kunst door de verhoging van de btw van 6 naar 19 procent dit jaar een stuk duurder is geworden.

Lees ook:HEMA komt met kunst uit Rijksmuseum
Lees ook:Nacht van Kunst & Kennis in Leiden: zaterdag 17 september
Lees ook:Vandaag is het Internationale Niet-Winkeldag
Lees ook:Amsterdam: winkeliers Kalverstraat willen mensen weren die niet komen winkelen
Lees ook:Niet alle Sinterklaascadeautjes op tijd voor Pakjesavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>