Nacht van Kunst & Kennis in Leiden: zaterdag 17 september

Zaterdag 17 september vindt in Leiden de Nacht van Kunst & Kennis plaats, sinds 2013 hét wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland. Vanaf 19.00 uur is de binnenstad van Leiden het domein van kunstenaars, acteurs, dansers, muzikanten, opiniemakers en wetenschappers. Duizenden bezoekers kunnen zich laten inspireren door 150 acts. Tickets: zie website.

Zie ook: Eropuit in september

Meer dan honderd activiteiten zijn te vinden op zeven locaties: de Leidse Schouwburg, Gebr. de Nobel, de Hortus Botanicus, de Oude Sterrenwacht, het Academiegebouw, het Rijksmuseum van Oudheden en Museum Volkenkunde. Ook op de route tussen de locaties worden bezoekers verrast met verschillende acts. Een aantal instellingen zijn dit jaar niet van de partij, zoals de Lakenhal vanwege een verbouwing, net als museum Boerhaave, maar dat verzorgt in de Oranjerie het programma ‘Aan tafel met Frankenstein’, een debat van wetenschappers, filosofen en kunstenaars met het publiek.

Lees ook:Kunstroute Leiden 2008
Lees ook:Kunstroute Leiden 2015
Lees ook:Cultuurweken Leiden 2012
Lees ook:Kunstroute Leiden 2010
Lees ook:Koningin Máxima opent Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>