Kunstroute Leiden 2010

Zaterdag 18 en zondag 19 september loopt er voor de 16e keer een gratis open atelier –en galerieroute door de Leidse binnenstad: Kunstroute Leiden (2015: klik hier). Op 92 locaties die met beeldende kunst te maken hebben, kan het publiek kennismaken met ruim 150 kunstenaars en hun werk. Vrijdagavond opent de wethouder van cultuur de Kunstroute in de oude dekenfabriek Scheltema aan de Marktsteeg, het centrum voor actuele kunst  (twee minuten van De Lakenhal vandaan).

 

Op dit startpunt van de route liggen gratis routeboekjes en presentatie-mappen van kunstenaars. Langs de route, zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur, vinden allerlei presentaties en activiteiten plaats, ook voor kinderen. Restaurant Scheltema zorgt voor catering. Bij winkelcentrum Diamantplein organiseert kunstcollectief de Mors dit weekend een tweedaags evenement: voor het eerst vindt Kunstroute Leiden hierdoor ook buiten de binnenstad plaats. Zaterdag staat van 10 tot 17 uur in de straten rond het winkelcentrum een Jaarmarkt met 85 kramen. Kunstroute Leiden zorgt voor gratis busvervoer vanaf de Haagweg.

Lees ook:Kunstroute Leiden 2008
Lees ook:Kunstroute Leiden 2015
Lees ook:Scheltema Leiden presenteert Zijlicht
Lees ook:Kunst aan de Kust in het Zeeuwse Zoutelande
Lees ook:Nacht van Kunst & Kennis in Leiden: zaterdag 17 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>