Beatrix bijna oudste staatshoofd Nederland

Vandaag vier Koningin Beatrix haar 73e verjaardag in huiselijke kring. Met het land viert ze het zoals ieder jaar op Koninginnedag, 30 april (de verjaardag van haar moeder, wijlen Koningin Juliana), maar her en der in het land lopen kinderen in lampionnenoptochten tere ere van de majesteit. Bijvoorbeeld in Alblasserdam en Leiderdorp; in andere plaatsen gebeurde dat afgelopen weekend. Dit jaar bezoekt de Koningin met haar familie de Limburgse plaatsen Weert en Thorn op Koninginnedag.

 

Beatrix evenaart haar overgrootvader Willem III die op zijn 73e ook nog op de troon zat. Hij regeerde tot aan zijn dood, nog altijd gebruikelijk bij de meeste gekroonde hoofden ter wereld. Ook stadhouders waren na hun 71e niet meer in functie. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat ze één van de slechts tweeduizend vrouwen te zijn die op die leeftijd nog betaald werk verrichten. Vergeleken met andere vorstenhuizen, is Beatrix zeker niet de oudste. De vorsten van Groot-Brittannië, Spanje, Noorwegen en België zijn ouder. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat zeven op de tien Nederlanders tevreden zijn met Beatrix als Staatshoofd. Wat hen betreft hoeft ze nog geen plaats te maken voor haar zoon Willem-Alexander.

Lees ook:Beatrix oudste regerende monarch ooit van Nederland
Lees ook:Koningin Beatrix wordt 75 jaar
Lees ook:Defilé terug op Koninginnedag 2009
Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in Apeldoorn
Lees ook:Royal Class, vorstelijk reizen in Spoorwegmuseum Utrecht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Beatrix bijna oudste staatshoofd Nederland

 1. H.D.B. Go

  Als de gezondheid van Beatrix het toelaat en ze nog zin heeft laat de Majesteit door regeren. Kan ze wedijveren met Elisabeth 2 van de UK. Overigens hebben Willem-Alexander en Maxima de Volkskrant van maandag 17/01/2011 de voorpagina gelezen?
  “Nederlands bedrijf betrokken bij ‘slavernij’ in Argentinië – Graanhandelaar Nidera in Rotterdam maakt zich volgens justitie in Argentinië schuldig aan mensenhandel en verduistering” Persoonlijk vind ik het uitstekend dat de Argentijnse justitie misstanden aanpakt. Maar dan ook de donkere periode ten tijde van Videla. De ‘dwaze moeders’ willen weten wat met hun dierbaren is gebeurd. Dus Willem-Alexander en Maxima werk aan de winkel. Jullie willen straks toch niet als boodschappen knechten van het klootjesvolk dienen en lintjes doorknippen en opdraven en pootjes geven en netjes zitten. Jullie willen straks toch regeren?

    /   Reply  / 
 2. red

  nee,geen lintjes doorknippen maar mensen enige beschaving bijbrengen zou niet weg zijn gezien bovenstaande reactie..e le ton…..etc.
  maar daarvan heeft bovenstaande heer of mevrouw waarschijnlijk nooit kennis van genomen

    /   Reply  / 
 3. omalikker

  echt slecht heb je niks aan boe boe boe

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>