Rotterdam schrapt Dance Parade

IMG_20160609_131308De Rotterdamse Dance Parade op 7 augustus 2010 gaat niet door: in ieder geval niet in de vorm die het festijn tot nu toe had. Het trekt ieder jaar duizenden bezoekers, maar past niet meer binnen het evenementenbeleid: de regels worden aangescherpt. Dat staat in een brief van het college van burgemeester en wethouders (B&W) aan de gemeenteraad. Dit jaar dus geen Fit For Free Dance Parade: geen trucs met dj’s door de binnenstad.

 

De organisatie denkt na over een kleinschaliger evenement in het Zuiderpark naast Ahoy, wellicht in juni in plaats van augustus. In dat park vindt ook het jaarlijkse festival Metropolis plaats.Voorlopig mogen er alleen dansfeesten plaatsvinden op afgesloten terreinen, waar bezoekers bij binnenkomst kunnen worden gefouilleerd en waarvoor in de voorverkoop kaartjes worden verkocht. Ook moeten vergunningen minimaal zes weken van tevoren zijn verleend. Dit om een herhaling van de rellen in Hoek van Holland te voorkomen. Daar liep vorig jaar augustus een dansfeest op het strand volledig uit de hand en viel zelfs een dode te betreuren.

In eerste instantie zou de Dance Parade tot de uitzonderingen gaan horen, samen met het Zomercarnaval, de start van de Tour de France en als Feyenoord kampioen wordt. Maar B&W besloot anders, nadat het Instituut voor Veiligheid –en Crisismanagement (COT) een kritisch rapport over de voorbereiding en de werkwijze van de politie naar buiten bracht. Volgens het rapport schortte er nogal wat aan het vergunningenbeleid van de gemeente. Overigens eindigde de Dance Parade vorig jaar ook met  rellen. Dit jaar zijn er 46 grote evenementen in de havenstad.

Lees ook:Fit For Free Dance Parade Rotterdam
Lees ook:Rotterdam Dance Parade
Lees ook:Dance Parade Middelburg wordt ‘City of Dance’
Lees ook:Dance Valley Spaarnwoude
Lees ook:T-Parade Tilburg: zusje Zomercarnaval Rotterdam

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Rotterdam schrapt Dance Parade

  1. Jesse

    Eindigde met rellen???
    Nou niet gezien hoor

    Zomer carnaval eindigde met een dode en veel vechtpartijen!

    niet te geloven dit!

      /   Reply  / 
    1. fonz

      helaas geen FFWD meer Dankzij 010 hooliganzen whahaha jammer dat sommige hersenlose geen news lezen of NIET begrijpen door te lezen of tekijken de dode had NIX te maken met de zomercarnaval,…!!!
      na de FFWD pararde waren er meer opnames bij de EHBO in dijkzigt van harddrugs watjes daarom had de Organisatie geen vergunning meer aangevraagd voor 2010 was te voorzien!!!

        /   Reply  / 
  2. maurice

    dance parade gaat niet door, wat een gelul dat kan alleen in rotterdam. zomer carnaval altijd een dode vanaf het begin al. dance parade gaat niet door dan ook het carnaval stoppen.

      /   Reply  / 
  3. jantje

    Wat een gelul toch weer. Dance Parade elk jaar een groot succes. Tuurlijk altijd zijn er gevechtjes maar dat is gewoon bij elk feest tegenwoordig. Die burgemeester van rotterdam mag gauw weggaan. Loopt het nu al te verpesten. Liever Dance Parade dan dat carnaval gebeuren. Die burgemeester denkt alleen maar ze landgenootjes. Lekker doekoe geven voor een gesprek. En een evenement die voor iedereen is afschaffen ga weg.

      /   Reply  / 
  4. W

    dit gaat echt nergens over! Aboutaleb moet opzouten uit Rotterdam!!
    het gaat 1 keer mis bij Hoek van Holland en dan moet de danceparade( wat al jaren goed gaat) de dupe zijn van het mismanagement van de burgemeester van Rotterdam!!!
    Dit is echt fucking bullshit!!!

      /   Reply  / 
  5. wendy

    wat een onzin weer!!Het feest in HvH is mede uit de hand gelopen door laksheid van Aboutaleb zelf!En laat de blote billen en tietenparade dan ook maar ophouden met al die swaffelaars die vrouwen ongegeneerd lastig vallen.(en een dode hier of daar wordt door de stringetjes snel onder tafel geveegd,want ons aller Ahmed geniet toch wel van het uitzicht vanaf zijn balkonnetje…..)Rotterdam heeft een ROTTERDAMMER nodig als burgemeester,opzouten met die vent!Rotterdam is hardcorecity en GEEN Mekka!

      /   Reply  / 
  6. michelle

    WTF! geef die Aboutaleb een enkele reis naar marroko ipv van rotterdam verzieken!
    overal zijn wel vecht partijtjes ik kom al 5 jaar als rotterdammer naar danceparade, heb het altijd geweldig naar mn zin gehad!

    zomercarnaval is een grote allah parade opgetieft naar je hol tering achmeds

      /   Reply  / 
  7. jess

    dit gaat toch gewoon te ver , vorig jaar was het al verboden om hardcore te draaien op de danceparade ! en dan dit jaar het gaan verbieden ? pleur toch op met die aboutaleb , laat hem lekker een herder op de hei worden , kan hy daar de baas spelen ! als ze het gewoon zoals elk jaar organiseren , is er niks aan de hand !

      /   Reply  / 
  8. Chin

    Steek partijen en schietpartijen hebben niks met Zomer carnaval te maken. Bezoekers komen niet naar zomer carnaval daarvoor. Bij dance parade en soortgelijke feesten weer wel, daar komen ze bewust op af om te rellen.

      /   Reply  / 
    1. danielle

      Weet niet waar jij altijd komt??? Ben vorig jaar met mijn zoon van 5 naar de dance parade geweest en die heeft geen vechten gezien hoor. Die is net als de andere ouders die er met hun kinderen komen voor hun plezier. Ga jij lekker op de koffie bij die schapenneuker !!!!!! Die het plezier van duizenden verpest. sufferd.

        /   Reply  / 
  9. Pieter

    Waarom wordt als eerste de dance parade aangepakt? Omdat er al jaren een excuus wordt gezocht om de danceparade uit Rotterdam te bannen. De route werd elk jaar al minder aantrekkelijk. De Dabnceparade hoorde toch altijd over de Nieuwe Binnenweg te gaan?
    Nee, dan het zomercarnaval, dat mag gewoon door blijven gaan, terwijl daar altijd wel iets ernstigs gebeurt, in tegenstelling tot de Danceparade. Stadhuis Rotterdam heeft eindelijk zijn zin gekregen. Omdat zomercarnalval zo multiculti is. Alsof er bij de dDanceparade alleen maar Feyenoordhooligans de stad onveilig komen maken. Kortzichtiger kan niet.TV Rijnmond noemt het aantal overtredingen bij de Danceparade, inclusief het aantal aanhoudingen voor wildplassen. Ja, dan loopt het snel op. Maar over het aantal overtredingen bij het zomercarnaval wordt met geen woord gerept. Nee, daar pist niemand op straat natuurlijk. Maar daar wordt wel elk jaar iemand doodgestoken of geschoten. En dat is dan nauwelijks nieuws. Gefeliciteerd gemeente Rotterdam. Jullie hebben het voor elkaar.

      /   Reply  / 
  10. fonz

    lekker huilen dat FFWD Parade niet meer doorgaat ZomerCarnaval is er al 25 jaar en vanaf 2001 met 900.000 bezoekers en met 900.000 valt er weleens een klap, maar er worden geen Benzinestations,leeg geplunderd en winkels tijdens de F.F.W.DANCE-PARADE met maar zoon 200.000 bezoeker sinds 2003,… en de dode en steek-schietparijen is buiten de area van de ZomerCarnaval als ze dat meerekenen komen ze aan meer dan 1 miljoen aanwezig whahahaa dan hebben xe weer tezijken dat het niet klopt,…het verschil met FFWD PARADE is meer GAY PARADE dan ZomerCarnaval en is een evenemnet en deels Festivals
    duidelijk wel jammer want FFWDP was Rotterdam net als Feyenooit dadelijk lopen we alle in oranje en zijn we weer een,…..zowel geeluh,wittuh, bruinuh zwartuh,en rooijuh zowas FFWDP ook voor heen!!!

    grt oud medewerker FFWDP

      /   Reply  / 
    1. danielle

      Geloof dat jij eerst een cursus nederlands moet gaan volgen! En als je zo vol bent van dat zomercarnaval lekker daar je neus in blijven stoppen. Altijd makkelijk dat internet , iets afZEIKEN let op ZEIKEN schrijf je namelijk met een korte EI en niet met een lange IJ .

        /   Reply  / 
  11. steven

    ach wat een onzin weer!
    ga toch weg met je beleid. dit is wat de mensen willen. dus in een democratie zou dit gewoon door horen te gaan.

      /   Reply  / 
  12. michel

    lekker dan word saai dance parade fakkerssssssss
    moet gewoon door gaan eerst iets komen daar dan kan je zeggen jaa ik stop het niet zeggen insie dent van hoek van holland boelzit toch ik stem er voor dance parade op de oude manier
    rotterdam verlies veel geld met dit evenement ecy

      /   Reply  / 
  13. sabrina

    dit is zooooo geluk johhh
    stomme hoek van holland komt alles verpesten
    is toch zeker de politie hun eigen schuld moeten ze beter controleren joh sukkels dat jullie zijn dit gaat echt helemaal nergens over !!!!!!!!!!!

    blehh

      /   Reply  / 
  14. Mitch

    ABOUTALEB ROT OP!!
    Ben blij alstie opgerot is uit Rotterdam!!
    Door deze schaap lijkt rotterdam als een kale weiland..
    We hebben leven nodig zoals Rotterdam was… deze schaap wilt er 020 van maken zo dood moet het hier niet zijn!!
    Gaat DANCEPARADE niet door.. Springen wij door!! Opgerot met die Aboutaled niet waard voor Rotterdam!!
    Al zouden we het recht hebben om te kunnen stemmen had niemand op een schaap gestemd!! Als je dat maar in je achterhoofd houdt!
    VATOS LOCOS!! WIJ SPRINGEN DOOR!

      /   Reply  / 
  15. Nabje

    Echt belachelijk gewoon….Tijdens de zomercarnaval gebeuren meer incidenten en vallen elk jaar doden en gewonden….en wordt er op los geschoten …wordt dit dan ook gelijk afgeschaft of op gesloten terrein gehouden….NEE!!! Ze moeten dan alle evenementen gelijk afkappen…als je het doet doe het dan goed.
    Afgelopen met danceparade, dan ook afgelopen met zomercarnaval….!!!!

      /   Reply  / 
  16. Steve

    WTF?! I’ve already booked a flight ticket to Rotterdam, and a hotel only for the FFWD Parade. Hundrets and thousands of ravers all over Europe will be so disappointed if there is no parade this August! What a shame! :(
    Please, let the FFWD parade continue make us happy and fill our hearts full of love and joy from dancing! Pleaseeeee….

      /   Reply  / 
  17. jeff

    Aboutaleb moet verbannen worden per direct en een Bram peper moet weer aangesteld worden. Weg met die kut marokaan..

      /   Reply  / 
  18. Steven

    Danceparade is nu helemaal afgeschaft! Jammer, maar er zijn nog genoeg verschillende dope festivals zoals Musica Republica in Rotterdam op 5 juni! Wordt ook gewoon keihard feestje!

      /   Reply  / 
  19. jolanda den ouden

    de danceparade was een stukje van rotterdam.waar veel mensen zijn gebeuren ook wel ongelukken,tja hehe,zelf’s me doechter van 4 genoot van de danceparade. groetjes van een hardcore moeder.ik vind het maar bulshit,kutzooi.

      /   Reply  / 
  20. gijs

    abou moet weg
    als hij dat niet doet heeft hij pech
    joehoe

      /   Reply  / 
  21. Ted van Lieshout

    Goed nieuws, die mongolenmuziek zit ik niet op te wachten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>