T-Parade Tilburg: zusje Zomercarnaval Rotterdam

De T-Parade in Tilburg bestaat uit meerdere evenementen in augustus, die worden afgesloten met een grote Parade door het centrum van de stad (2012: klik hier). Om alvast in de stemming te komen, is er op zaterdag 23 augustus 2008 vanaf 16.30 uur de Battle of Drums op de Heuvel in het centrum (update 2009: de verschillende evenementen vinden plaats op één dag: op zondag 5 juli 2009). Dan strijden zes drumbands wie de beste van Tilburg is. De winnaar krijgt de volgende dag een prominente plaats in de Parade: op zondag 24 augustus trekt een kleurrijke optocht door de stad, die doet denken aan Braziliaanse carnaval en daarmee het kleine zusje is van het Zomercarnaval in Rotterdam.

 

De swingende Parade begint om 13.00 uur in de Sint Josephstraat en eindigt om 16.00 uur op de Schouwburgring, ter hoogte van de Concertzaal. Op 16.15 uur deelt minister Vogelaar van Integratie de prijzen uit aan de winnaars van de Parade. Vanaf 14.00 uur beginnen de eerste optredens op de verschillende podia in de stad. Het Zomerfeest duurt tot 22.00 uur. Guus Meeuwis geeft een exclusief optreden. De Universiteit van Tilburg biedt dit unieke optreden aan de bezoekers van de T-Parade aan der gelegenheid van haar zestiende lustrum. In 013 is een gratis afterparty tot 01.00 uur.

Zie ook ‘Tilburgse kemis‘.

Lees ook:Kaais Zomercarnaval in Oosterhout
Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2012
Lees ook:Zomercarnaval T Parade Tilburg
Lees ook:Flower Parade 2013 Rijnsburg
Lees ook:Flower Parade 2013 in Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>