Fit For Free Dance Parade Rotterdam

Zaterdag is de Rotterdamse binnenstad voor de 14e keer het domein van dance fans en bonkende beats, tijdens de Fit For Free Dance Parade: de grootste dansparade van Europa. Om 12.00 uur begint de warming-up op het evenemententerrein aan de Boompjes. Om 13.00 uur vertrekken ongeveer 40 praalwagens met honderden dj’s, dansers en schaars geklede dames door de Rotterdamse straten. De trucs worden verzorgd door platenlabels, clubs en radiostations en arriveren rond 17.00 uur om het Lloyd Multiplein. Daar vindt van 16.00 tot 23.00 uur het eindfeest plaats; tickets voor de party kosten € 20,=. Tot diep in de nacht organiseren verschillende clubs after party’s.

 

Sinds 1996 trekken iedere tweede zaterdag van augustus dance trucs door de binnenstad, waar vorig jaar een kleine half miljoen bezoekers op afkwam. Toch heeft de gemeente en de organisatie ook oog voor mensen die niet zo van housemuziek houden. De Dance Parade zal dit jaar dan ook minder harde muziekstijlen zoals hardcore laten horen. Volgens de organisatie is dit genre te overheersend. De gemeente wil minder hardere muziek na de rellen tijdens het bevrijdingsfestival op 5 mei. Dit jaar zijn er ook verschillende DJ wedstrijden gehouden voor jong talent. In de Hey Your World! Truck rijdt een aantal talenten rond en in InHolland truc rijdt rond met de winnaar van de ‘studenten DJ wedstrijd’.

Lees ook:Rotterdam schrapt Dance Parade
Lees ook:Rotterdam Dance Parade
Lees ook:Dance Parade Middelburg wordt ‘City of Dance’
Lees ook:City of Dance Middelburg 2010
Lees ook:Extrema Outdoor Best 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>