Veel rokers stoppen door rookverbod

Het rookverbod in de horeca werkt: het wordt goed nageleefd. Voor veel rokers is de lol er vanaf: ze proberen te stoppen. De Voedsel en Warenautoriteit controleerde tot nu toe zo’n 2000 hotels, café’s en restaurants: 96% hield zich keurig aan de nieuwe regels. Slechts 34 maal moest de VWA een waarschuwing geven. Daarnaast is soms het rookverbod niet goed aangeduid of voldoet een rookruimte niet aan de eisen.

Ook rokersverenigingen moeten aan het verbod geloven. Antirookstichting Stivoro meldt dat in mei en juni al driemaal zoveel rokers stopten als normaal: 600.000 mensen.  Stivoro klopt op de eigen borst en denkt dat haar campagne ‘In iedere roker zit een stopper’ ook meehelpt. Misschien vergeten ze een derde reden: roken wordt zo zoetjes aan onbetaalbaar. Ik stopte in september 2004. Hoeveel ik in mijn leven heb weggepaft: dat wil ik liever niet weten, maar ik moet sindsdien een slordige 6500 euro hebben uitgespaard. Wát een geld!
Zie ook ‘Ook op terras sigaretje niet gegund‘.

Lees ook:Rokers ook sigaretje op terras niet gegund
Lees ook:Cafés minder gezellig sinds rookverbod
Lees ook:CBS: zware rokers leven gemiddeld 13 jaar korter
Lees ook:Rookcafé’s verbieden of gedogen
Lees ook:Roken in speciale rookruimten horeca blijft toegestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>