Roken in café: kroegbaas bedacht truc

IMG_20160515_181358Nu ook kleine kroegen zich van de rechter aan het algemene rookverbod moeten houden, lijkt het pleit beslecht. Of niet? Bo Tilly, baas van café ’t Jachthoes in Maastricht, denkt het rookverbod te kunnen omzeilen. Hij heeft van zijn kroeg een rookvereniging gemaakt. Bezoekers moeten eerst lid worden om binnen te mogen komen: daar mogen ze net als voor 1 juli gewoon roken. Op de deur hangt een briefje; ‘tijdelijk gesloten wegens vergadering van de rookvereniging’. Die vergadering begint iedere dag om 13.00 uur. Tilly: ‘In principe vergaderen we tot het eind van de middag, maar het kan natuurlijk uitlopen tot 02.00 uur. Ja, dat zou zomaar zes dagen in de week kunnen gebeuren.’
Zie ook ‘Toch rookverbod voor rokersverenigingen‘.

Woensdag had hij naar eigen zeggen al meer dan 400 leden. Hij verwacht geen problemen met de hogere autoriteiten: ‘Ik heb al drie keer geadverteerd, ben op de regionale tv geweest en er staan hier allemaal cameraploegen. Als ze er problemen mee hebben, had ik ze al wel verwacht.’ Een rookverbod zou volgens Tilly de doodsteek van zijn kroeg betekenen. Hij nam de zaak in 1964 van zijn moeder over en runt de tent met zijn vrouw.

Lees ook:Rookverbod geen oorzaak omzetdaling horeca
Lees ook:In de ban van het rookverbod
Lees ook:Waterpeil Maas kan nog stijgen
Lees ook:Rita Verdonk bij rookfanaten in Groningen
Lees ook:Roken in speciale rookruimten horeca blijft toegestaan

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Roken in café: kroegbaas bedacht truc

  1. Leo

    Het idee is goed, had door niet-rokers moeten zijn bedacht in de periode voor 1-7 toen we nog in de uitlaatgassen van rokers zaten in elke horecagelegenheid. OP die manier was er een soort apartheid opgetreden. Waren die rokers vast voor naar de rechter gestapt…..want roken zullen ze, ten koste van alles, desnoods hun eigen leven of dat van een ander…..

      /   Reply  / 
  2. Otto

    Allemaal mooi en inventief dit soort oplossingen, maar daar gaat het allemaal niet om. Ik ben een niet-roker en dokter en heb de afgelopen twintig jaar vele honderden malen moeten zeggen dat ‘het ongeneeslijk is’ en ‘dat ze er aan dood gaan’, En elke keer weer zijn de patienten verbaasd en geshockeerd dat ‘hen dat overkomt’. Wat op het pakje staat (Roken is dodelijk) is echt geen grap, maar de keiharde waarheid. Vroeger vertelden we het alleen aan rokende mannen, maar de laatste jaren steeds vaker aan jonge vrouwen. Maar goed, ik verdien aan het roken nog steeds een goede boterham, en dit soort initiatieven zorgen er in ieder geval voor dat dokters klanten blijven houden!

      /   Reply  / 
  3. erik feenstra

    Oeps!

      /   Reply  / 
  4. heidi

    Hoe zit dat met de keuringsdienst? Het mag toch ook niet als het een besloten club is? Het blijft nl horeca. Graag een reactie. Wij hebben ook een kroeg en zijn benieuwd of dit mag.

      /   Reply  / 
  5. erik feenstra

    Heidi: lees het nieuwe artikel van vandaag over roken en rokersverenigingen.

      /   Reply  / 
  6. Marilou

    In Amsterdam/Lekstraat 11 zit ook een leuk café, waar je mag roken; daar hebben ze het bar gedeelte gesplitst van de rookruimte; je haalt zelf je drankje en roken maar in de gezellige rookruimte! Ik vind het tof dat kleine ondernemers zo innovatief omgaan met de opgelegde regels! het glas is half vol of half leeg en bij vol wordt je juist creatief toch…bij leeg ga je alleen maar klagen.
    Begrijp me niet verkeerd, ik vind het vervelend voor zaken die niet de mogelijkheden tot splitsing, maar ik wil alleen maar aanzetten tot creatief denken!

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Ook rookverbod in rokersverenigingen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>