Waterpeil Maas kan nog stijgen

Het waterpeil van de Maas stijgt vandaag licht. Door de aanhoudende regenval zakt het peil voorlopig niet verder. Rijkswaterstaat verwacht geen problemen, maar de genomen maatregelen blijven van kracht. Zo blijven de toegangswegen naar Itteren en Borgharen afgesloten. Bewoners mogen het gebied  wel in, maar ‘hoogwatertoeristen’ niet: sinds is er een noodverordening van kracht.

 

Het hoge water van de Maas heeft inmiddels Roermond bereikt: daar staan enkele velden en straten blank. Venlo verwacht de piek morgenochtend. Ook Nijmegen maakt zich op voor hoogwater, dat via de Rijn de Waal binnenstroomt. Vandaag is de Waalkade afgesloten; de kade stroomt vaker over bij hoog water. Gelderland verwacht voorlopig geen grote problemen door het hoge water.

Lees ook:Hoogwater Rijn, Waal en IJssel in aantocht
Lees ook:Smeltwater zorgt voor hoog Maaswaterpeil
Lees ook:Uiterwaarden Rijn en Maas mogelijk ontruimd vanwege hoogwater
Lees ook:Rivieren beleven voor derde maal dit jaar hoogwater
Lees ook:Waterpeil Rijn bij Lobith boven de 14 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>