Ook rookverbod in rokersverenigingen

Het rookverbod geldt ook voor rokersverenigingen. De Voedsel & Waren Autoriteit (VWA) heeft na ruim 1800 inspecties 50 waarschuwingen uitgedeeld. Dit weekeinde onder andere aan rokersverenigingen en een ‘rokerskerk’. Het bleef bij een waarschuwing, omdat het de eerste overtreding was: de volgende overtreding gaat geld kosten. De VWA constateert dat 96% van de horecabazen zich aan het rookverbod houdt. Sinds de invoering bedachten sommigen ludieke zaken als rokersverenigingen en een rokerskerk: zij menen dat zij een uitzondering vormen, maar de VWA denkt daar anders over.

Volgens de nieuwe wet gelden cafés met en zonder personeel onder de nieuwe regels, ook cafés die zich inschrijven als besloten rokersvereniging. Ook daar is roken alleen toegestaan in speciale rokersruimten. Inrichtingen die worden beheerd door sociëteiten of studentenverenigingen zijn ook horeca-inrichtingen, waarin bedrijfsmatig alcohol wordt verstrekt. Dus vallen ook zij onder de nieuwe regels. Alleen bij activiteiten in privé-ruimten, zoals bij iemand thuis, is er niets aan de hand. De VWA is bevoegd alle bedrijven binnen te treden om het rookverbod te controleren en gaat dat ook doen.

 

Lees ook:Rookverbod eerdaags ook in klein café
Lees ook:Veel rokers stoppen door rookverbod
Lees ook:In de ban van het rookverbod
Lees ook:Roken in café: kroegbaas bedacht truc
Lees ook:Toch rookverbod in kleine cafeetjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>