Rookverbod eerdaags ook in klein café

Het rookverbod gaat eerdaags ook gelden voor kleine cafés. Dat heeft de Tweede Kamer met een krappe meerderheid van 76 voor en 70 tegen besloten. De PVV, SP en VVD stemden tegen. Het wetsvoorstel moet nog door de Eerste Kamer worden behandeld, maar ook daar is een meerderheid voor een algeheel rookverbod.

Sinds 1 januari 2004 is roken op het werk verboden en op 1 juli 2008 ging een algeheel rookverbod in de horeca in. Kleine eenmanszaken stapten naar de rechter en wisten het verbod met succes aan te vechten. Voor kleine kroegen werd een uitzondering gemaakt, als alleen de eigenaar achter de toog staat, omdat er geen personeel beschermd hoeft te worden tegen de schadelijke gevolgen van meeroken.

Lees ook:Rookverbod nu ook in kleine cafés
Lees ook:Roken ook verboden in kleine cafés
Lees ook:Toch rookverbod in kleine cafeetjes
Lees ook:In de ban van het rookverbod
Lees ook:Antirook beleid in cafés wankelt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>