Rita Verdonk bij rookfanaten in Groningen

Vrijdagmiddag schaarde Tweede Kamerlid Rita Verdonk zich bij de rookfanaten, die zich op dat moment hadden verenigd in café de Kachel in Groningen. Daar kwamen sympathisanten van café-eigenaren bijeen, die het niet eens zijn met het wettelijk opgelegde rookverbod in de horeca. Daarvandaan gingen ze naar de rechtbank van Groningen, waar de eerste rookrechtszaak zou plaatsvinden. Vanwege de verwachte drukte stelde de rechtbank een extra zaal ter beschikking. Het Openbaar Ministerie eiste een boete van 1200 euro tegen café de Kachel en een voorwaardelijke sluiting van een maand met een proeftijd van 1 jaar, omdat eigenaren en klanten er het rookverbod aan hun laars lappen.

Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit hebben de kroeg er zes keer op betrapt dat klanten binnen rookten. De boete kan maximaal 18.500 euro bedragen. De rechtszaak zou aanvankelijk dienen op 12 januari, maar de advocaat van de café-eigenaren vroeg met succes uitstel, om de zaak beter voor te kunnen bereiden. De rechter doet over twee weken uitspraak. De eigenaren gaan naar eigen zeggen hoe dan ook in hoger beroep.

Lees ook:Rookcafé smeekt om donaties
Lees ook:Antirook beleid in cafés wankelt
Lees ook:In de ban van het rookverbod
Lees ook:Controleurs dupe van agressieve rokers
Lees ook:Toch rookverbod in kleine cafeetjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>