Rhenen in de ban van ‘pandamania’

Begin januari kwam een Chinese delegatie het nieuwe pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen keuren om te kijken of ze de twee beloofde dieren kunnen overdragen. Woensdag 12 april komen de reuzenpanda’s aan. Rhenen is compleet in de ban van de ‘pandamania’: etalages van winkels liggen vol panda-knuffels, maar ook pandabrood, pandabeddengoed, panda-grillworst en bamboeburgers. 

Mannetje Wu Wen en vrouwtje Xing Ya komen voort uit een Chinees fokprogramma en gaan in Ouwehands hopelijk voor nakomelingen zorgen. ’We zijn klaar voor de panda’s', verzekerde een woordvoerder van Ouwehands. China is kieskeurig als het gaat om uitlenen van de bedreigde reuzenpanda aan buitenlandse dierentuinen. In Europa leeft de panda in 18 dierentuinen.

Lees ook:Reuzenpanda’s komen 12 april naar Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Panda’s op 30 mei voor het eerst te zien in Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Pandasia Ouwehand opent – panda’s voor het eerst naar buiten
Lees ook:Krokodil Artis bezweken door seks
Lees ook:Geslacht ijsbeertweeling in Ouwehands Dierenpark bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>